850’li Numaralar Ücretli midir? 850’li Numara Nasıl Alabilirim? | KobiKom A.Ş.

850’li Numaralar Ücretli midir? 850’li Numara Nasıl Alabilirim?

850’li Numaralar Ücretli midir? 850’li Numara Nasıl Alabilirim?

Konumdan bağımsız numara diğer bir deyişle 850’li numara çoğunlukla şirketlerin çağrı merkezleri tarafından kullanılmakta olan, 212’li ya da 216’lı numaralar gibi coğrafyaya bağlı olmaksızın tüm illerden tahsis edilerek kullanılması mümkün olan numaralardır. 850’li numaralar, nomadic numaralar olarak da bilinmekte ve bir şehirden diğerine ya da şehir içinde taşınma durumlarında sabit hatlarda olduğu gibi transfer başvurusu yapıldıktan sonra günlerce beklenmesi gereksinimi bulunmamaktadır. Numaranın belirli bir adrese bağlanması zorunlu olmadığından gidilen her yere sabit hat da kolayca götürülebilmektedir. Bu tip numaralar VoIP ve telekomünikasyon dünyasında DID (Direct Inward Dialing) olarak adlandırılmakta olup internet erişiminin bulunduğu her yerde ayarlanmış VoIP cihazı ile 0850’li numaraları kullanmaya başlanabilmektedir.


0850’li Numara Nasıl Alabilirim?


VoIP servis sağlayıcılarına bireysel olarak başvuru yapılırken önlü arkalı kimlik fotokopisi, son bir aya ait su, elektrik ya da Türk Telekom faturası ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin istenmesiyle kullanıcıların korunması amaçlanmakta ve bu bilgilerin alınması Telekomünikasyon Kurumu tarafından operatörlere zorunlu kılınmış bulunmaktadır. Bu bilgiler alınmadığı takdirde Telekomünikasyon Kurumu operatörlere ciddi yaptırımlar uygulanması söz konusu olabilmektedir.


850’li hatlar bireysel ve kurumsal olarak alınabilmektedir. 0850 hat tahsisi bireysel seçenekte de kurumsal seçenekte de ücretsiz olup ibraz edilmesi gereken belgelerin VoIP servis sağlayıcısına 15 gün içinde gönderilmesi durumunda hat hemen kullanıma açılmaktadır. GSM operatörlerinde olduğu gibi ön yüklemeli ya da faturalı alternatifler tercih edilerek kullanıma başlanabilmektedir. 


Alınan 850’li numaraların VoIP cihazlarında kullanılması zorunlu bulunmamaktadır. Operatörden alınan ayarlar VoIP destekli cep telefonuna tanımlanarak internete bağlı olunan her yerden 0850’li numara ile aranma imkanı vardır. Yine cep telefonu ile yurt dışına çıkıldığında da internetin olduğu her yerden 0850’li numara ile Türkiye içerisinden çağrı alınabilmektedir. İletişimin uluslararası kısmı telekom şirketleri yerine internet üzerinden iletildiği için arayan kişiler de yalnızca sabit hat arama fiyatı üzerinden ücretlendirme avantajı sağlanmaktadır.


0850 Numara Kullanmanın Avantajları


0850’li tek bir numara ile eş zamanlı sınırsız çağrı almak mümkündür. Yoğun çağrı alındığı durumlarda numaranın meşgul çalması söz konusu değildir. Bu nedenle herhangi bir çağrının kaçırılması gibi istenmeyen bir durumla karşılaşılmaz. 


0850’li numara IP tabanlı olduğundan dolayı herhangi bir lokasyona bağlı kalmaksızın istenilen her yerde kullanılabilir. 


Sıradan bir 0850’li numaranın ücretsiz olarak tahsis edilmesi mümkün olup yalnızca birkaç dakika ayrılarak 0850 numara tahsis edilebilmektedir. 0850’li numaralar IP tabanlı olduğundan arızalanması ve bakım gerektirmesi gibi durumlar söz konusu değildir. Kurumsal firmaların tercihi olan bu numaralardan tahsis edilmesi şirketlerin kurumsal kimlik oluşturmasına katkı sağlamakta olup hemen hemen tüm kurumsal firmalar müşteri hizmetleri için 0850’li numaraları kullanmayı tercih etmektedirler. 0850’li numaralar IP tabanlı gelişmiş tüm sistemlerle uyumlu olma özelliğine sahiptirler. IP santral, sanal santral ya da çağrı merkezi yazılımlarının kullanılmasıyla ek bir cihaz gerektirmeden kullanım yapılması mümkündür. 0850’li numaralar bir ya da daha fazla sabit ya da mobil telefona yönlendirilebilir. Aynı şekilde gelen aramalar ücretsiz olarak telesekretere yönlendirilebilir.



0850'li Numara Kullanmak Avantajlı mıdır?


0850’li numaraların şirketlerde kullanılması için en gelişmiş yöntem IP santral ve bulut santral sistemleri olarak kabul edilmekle birlikte santrale tanımlanan 0850 numara için santralin sahip olduğu özelliklere göre istenilen senaryonun uygulanması da mümkün olmaktadır. 


0850’li numaralar bilgisayara yüklenecek olan arama yazılımına tanımlanarak kulaklıklı mikrofonlar aracılığıyla kullanılabilmektedir. Bu yazılımın çoğunlukla bireysel ya da ufak çaplı çağrı merkezlerinde  kullanımı tercih edilmektedir. Ancak IP santral veya çağrı merkezi sistemiyle birlikte arama yazılımı kullanımı da söz konusu olabilmektedir.


IP telefona tanımlama yapmak 0850’li numaraların kullanılmasını sağlayan diğer bir yöntemdir. Çoğunlukla bireysel bir çözüm olma özelliğini taşısa da IP santralle IP telefonunun bir arada kullanılması kurumsal bir çözüm olarak da tercih edilebilmektedir. 


Akıllı telefona yüklenecek olan SIP tabanlı uygulamalar 850’li numaraların kullanılabilmesini sağlamaktadır.  0850’li numaraların yalnızca dışarıdan çağrı almak için (inbound) kullanılacağı durumlarda yönlendirme yaparak kullanım söz konusu olabilir. Ancak bu yöntem kullanılarak dış arama yapılması söz konusu değildir.


850’li numaralarda kullanımdan kaynaklanan aylık sabit bir ücretle yoktur. Var olan IP santral, IP telefon ya da bulut santral hizmetiyle kolay ve hızlı bir şekilde kullanmak mümkündür. Hızlı ve kolay bir şekilde sabit ya da mobil hatta yönlendirilebilen 0850’li numaralar hiçbir zaman meşgul çalmaz. Böylece aynı anda sınırsız çağrı alınıp çağrı yapılabilir. Konumdan bağımsız olduğu ve VoIP tabanlı çalıştığı için internet olan her yerden kolayca erişim sağlanması mümkündür. Ses ve SMS kampanyalarıyla müşterilerle ilişkilerin güçlendirilmesi avantajını sağlayabilen 0850’li hat aynı zamanda WhatsApp uygulaması ile birlikte de çalışabilmektedir. WhatsApp Business işletme hesabı için WhatsApp numarası olarak 0850’li numaraların kullanımı tercih edilebilir.

Kimler Tercih Etti?


Kobikom'u Tercih Eden Mutlu Müşteriler :)


Teknoloji Ortaklarımız

Yealink Grandstream Gigaset Jabra Sennheiser Fanvil Huawei Plantronics Cisco Panasonic