G.SHDSL Nedir? G.SHDSL Neden Kullanılır? | KobiKom A.Ş.

G.SHDSL Nedir? G.SHDSL Neden Kullanılır?

G.SHDSL Nedir? G.SHDSL Neden Kullanılır?

Günümüzde pek çok kurumun ve işletmenin aynı şehirde ve farklı şehirlerde şubeleri vardır. Bu tür durumlarda şubeler çoğunlukla işlemlerini merkez üzerinden gerçekleştirmektedir. Yapılan işlemler WAN hatları üzerinden yapıldığından maliyet ve performans önemli noktalar olarak ortaya çıkmaktadır. Uzak mesafeler arasında sorunsuz ve yüksek performanslı hat kullanılması için paylaşımsız özel hat kullanılması gerekmekle birlikte maliyetleri oldukça yüksektir. G.SDSHL kurumların ve işletmelerin farklı lokasyonları arasında simetrik bant genişliği ve güvenli erişim avantajı sağlamakta ve bu özelliklerinin yanı sıra üst düzey kalitedeki ekonomik bir çözüm olarak ön plana çıkmaktadır. Sağladığı avantajlar nedeniyle kullanım alanı genişlemekte ve tercih edilme oranı da giderek artmaktadır.


G-SHDSL bakır hatlar üzerinden DSL tabanlı simetrik iletim sağlayan bir teknoloji olarak ifade edilebilir. G-SHDSL hizmetinde ADSL hizmetinden farklı olarak upload ve download yani indirme ve gönderme hızlarının eşit olması nedeniyle tercih edilen hız simetrik olarak sağlanabilir. Uç noktalardan merkeze doğru olan trafik kapasitesiyle merkezden uç noktalara kadar olan kapasitenin aynı bant genişliği ile sağlanması mümkün olmaktadır. G-SHDSL 1 çift bakır tel yani 2 tel üzerinden çalışmakta ve firmaya ayrı özel bir hat çekilmektedir. 


Simetrik bant genişliği ve güvenli erişim olanağı sunan G-SHDSL ses ve görüntü verilerinin kesintisiz bir şekilde taşınmasını isteyen kobilerle, uzak ofisleri bulunan ve bu noktalar arasında veri iletişimi yapmak isteyen tüm firmalar tarafından kullanılabilmektedir. Teçhizat ve aylık kullanım ücretleri açısından benzer hizmetlere oranla çok daha avantajlı olmasının yanı sıra 128 Kbps - 2 Mbps arasında farklı bant genişliği seçenekleri vardır.


Kimler G-SHDSL Tercih Eder?


G-SHDSL uzak ofisler arasında güvenli, hızlı görüntü, ses ve veri iletimi için uygun özeliklere sahip bir teknolojisidir. G-SHDSL günümüzde sıklıkla kullanılan internet erişimi, uzak alan bağlarının birbirine bağlanması, uzaktan eğitim ve VoIP IP telefon sistemleri gibi simetrik ve yüksek bant genişliği gerektiren uygulamaları destekler. 


Noktadan Noktaya G-SHDSL Neler Sağlar?


G-SHDSL download ve upload hızları birbirine eşit simetrik bir DSL türü olarak tanımlanabilir. Mevcut telefon hattı kullanılmasındansa kullanıcıya özel bakır bir hat çekilmekte olup simetrik yapısı dolayısıyla upload ve download hızlarının eşit olması avantajı sağlanır. Uç noktalardan merkeze doğru olan trafik kapasitesiyle merkezden uç noktalara doğru olan kapasite aynı olduğundan veri ve video uygulamaları açısından son derece uygundur. Özel G-SHDSL modemler sayesinde 128 Kbps’den 2 Mbps’ye kadar erişim imkanı vardır. 


G-SHDSL Avantajları Nelerdir?


G-SHDSL’de modem ve Router gibi donanım yatırımlarının son derece düşük olması yatırım maliyeti açısından çok avantajlıdır. Uzak ofis ve ofisler arasında veri ve görüntü uygulamalarında uluslararası standartlara sahiptir. Geliştirilmiş iletim hızı sayesinde ofisler arasında yüksek hızda bağlantı sağlanabilmektedir. Tek hat yani bir çift tel üzerinden 2 Mbps iletim hızını destekleyebilmektedir. Aynı zamanda uç noktalar arasında sanal devre kullanılan, Frame Relay ve Kiralık Hat gibi internete kapalı bir şebeke olup güvenli bir iletişim sağlanabilmektedir. Aynı zamanda simetrik yapıda olması ve buna bağlı olarak upload ve download hızlarının aynı olması da önemli bir avantaj olarak kabul edilir. Uç noktalardan merkeze doğru olan trafik kapasitesiyle merkezden uç noktalara olan kapasitenin aynı olması önemli bir uygulama avantajıdır. İnternet bağlantısı için kullanılan G-SHDSL geniş bant hizmetlerinde talep durumunda çoklu IP sağlanması da mümkündür. 



SDHSL Nedir?


SDSHL standartlaştırılmış simetrik DSL türü olup bir ya da iki bakır tel çifti üzerinde çalışabilir. Çift sayısının ikiye çıkarıldığı durumlarda hız artışının sağlanması mümkündür.


SDSHL simetrik olarak veri iletimini sağlayan bir transmisyon teknolojisidir. Veri iletiminin simetrik olması download ve upload bant genişliklerinin aynı değerde olması anlamına gelir. SDSHL modemler veri bağı katmanı protokolleri olarak TDM, EFM ve ATM teknolojilerini kullanmaktadırlar. EFM ve ATM teknolojilerinin kullanıldığı SDSHL modemler çoğunlukla IP üzerinden ses ve veri iletimi için tercih edilirler. Katman 2’de TDM teknolojisini kullanmakta olan modemler ise genellikle ses iletiminde ön plana çıkarlar. SDSHL TDM modemlerin kullanım alanların için Telekom santrallerinden son kullanıcıya PRI hatlarının taşınması örnek olarak verilebilmektedir. Katman 2’de ATM teknolojisini kullanan modemler G. SDSHL modemler olup genellikler veri iletimi ve VoIP uygulamalarında kullanılmaları tercih edilmektedir.


G. SDSHL Hakkında Merak Edilenler


G. SDSHL modemler web ve e-mail sunucusu, e-mail alma gönderme, video download, video konferans, oyun sunucusu, chat, surf, basit online oyunlar, mp3, VoIP gibi kullanım alanlarına sahiptirler. G. SDSHL internet hizmeti, simetrik internet ihtiyaçlarını uygun fiyatlar karşılığında sağlanan yüksek kalite ile çözmek isteyen işletmeler için son derece uygun bir çözüm olma özelliğine sahiptir. G. SDSHL e-posta ya da web sunucusunu kendi bünyesinde barındırmak isteyen diğer yanda da yüksek upload/download trafiği bulunan firmalar için vazgeçilmez bir çözüm olarak kabul edilmektedir.

Kimler Tercih Etti?


Kobikom'u Tercih Eden Mutlu Müşteriler :)


Teknoloji Ortaklarımız

Yealink Grandstream Gigaset Jabra Sennheiser Fanvil Huawei Plantronics Cisco Panasonic